Volvo-Classic.com

Missie

Om klassieke Volvo’s op de weg te houden moet alle beschikbare kennis en ervaring bewaard worden. Teveel ervaring verdwijnt of zit tussen de oren van een enkeling. De meeste liefhebbers van onze auto’s vinden het leuk om te rijden, maar minstens zo leuk om zelf je auto te kunnen onderhouden. Voor hen is het heel belangrijk dat “oude” kennis en vaardigheden toegankelijk en beschikbaar zijn. Om die reden is Volvo Classic in 2001 begonnen allerlei wetenswaardigheden over klassieke Volvo’s te verzamelen, te rubriceren en beschikbaar te stellen op internet. Dat werk, wat nooit klaar is, heeft geleid tot de grootste en meest informatieve site in Nederland en Belgie.

Niet alleen het verzamelen van informatie, maar ook het onderhouden van klassieke Volvo’s is iets wat Volvo Classic al enige jaren mee bezig is. Het repareren van alle uitvoeringen van Katterug, Amazon, P1800, 140/160 en 240 heeft tot veel sleutelervaring geleid. Kennis en ervaring die alleen maar verdiept is door de restauraties die zijn uitgevoerd. Deze ervaring wordt natuurlijk ook toegepast bij het onderhouden van uw klassieke Volvo. 

Zelf je eigen auto onderhouden geeft meer betrokkenheid bij je hobby. Naar de opvatting van Volvo Classic kan iedereen dat leren. Al vanaf 2003 is daarom gestart met het helpen mensen hun eigen auto te onderhouden. Daar bleek veel behoefte aan te zijn, en om die reden is in 2005 de Volvo Classic Academy opgericht. De Academy heeft tot doel onderhoudscursussen te organiseren. Sinds de oprichting hebben meer dan 250 mensen een onderhoudscursus gevolgd. De cursussen, allen met het zwaartepunt op het aanleren van praktische vaardigheden, hebben geleid tot veel enthousiaste reacties. Ook de activiteiten van de Academy vallen onder de brede missie van Volvo Classic. Het beschikbaar maken en verspreiden van technische kennis en ervaring die onze klassieke Volvo’s goed onderhouden langer op de weg houdt.

Over mij

Mijn naam is Jaap Blijleven. Twaalf jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met de klassieke Volvo, in de vorm van een aangeschafte Amazon. Al heel snel behept geraakt met het virus en toen de eerste internet site gelanceerd, gericht op het verzamelen en vastleggen van allerlei wetenswaardigheden rondom de klassieke Volvo's.
Momenteel rijd ik zelf een PV uit 1964, naast de 240 Sedan uit 1985 voor dagelijks gebruik. Ik heb een werkplaats in Ermelo, waar ook veel gesleuteld wordt door andere bezitters van klassieke Volvo's.Terug | Printen